flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід за замах на вбивство

25 січня 2022, 12:54

До Слов’янського міськрайонного суду Донецької області надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина Ж., 1958 року народження, уродженця м. Костянтинівка Донецької області, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України (замах на вчинення злочину, вбивство).

За версією слідства 18.01.2022 року приблизно о 17 год. 00 хв. за місцем мешкання у смт Билбасівка Слов’янської ОТГ між громадянином Ж. та його співмешканкою Б., 1961 року народження, виник словесний конфлікт, під час якого Ж., утримуючи в правій руці сокиру, наніс її робочою частиною удар в область лівої скроні голови Б., а потім взявши в руки молоток, наніс ним удар по лівій нозі Б. Внаслідок злочинних дій підозрюваного, спрямованих на заподіяння смерті, потерпілій спричинені наступні тілесні ушкодження: забійна рана лоба, садна, забій м’яких тканин лівої гомілки. Завдяки своєчасно наданій медичній допомозі  життя громадянки Б. вдалося врятувати.

Слідчим суддею задоволено клопотання органу досудового розслідування про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваного Ж.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.    

 

 

 

 

Прес-служба  

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області 

Читайте нас  та ставте запитання у соціальній мережі Facebook