flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у конференції

13 грудня 2021, 13:23

10.12.2021 суддя-спікер Слов’янського міськрайонного суду Донецької області Аліна Гончарова он-лайн взяла участь у конференції «Суд без бар’єрів. Право на справедливий суд осіб з інвалідністю», яка була організована Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» з метою презентації успішних прикладів  застосування інструментів безбар’єрності і верховенства права, які реалізовуються передовими судовими установами.  

         10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини.  Загальна декларація прав людини прийнята Генеральною Асамблеєю ООН  в 1948 році.

         Серед  першочергових завдань судової влади  щодо реалізації права громадян на доступ до правосуддя є забезпечення  належного доступу  до приміщень суду, судової інформації та участі в судовому процесі людей з особливими потребами.

         Під час своєї доповіді суддя-спікер висвітлила питання доступності приміщення Слов’янського міськрайонного суду Донецької області для осіб з інвалідністю. 

         Завдяки тому, що 21.05.2021 року в рамках проекту «Інновації та розумні пристосування як інструмент доступу до правосуддя» Слов’янському міськрайонному суду Донецької області було вручено сходовий підйомник на гусеничному ходу універсального типу,  відвідувачі суду з ураженням опорно-рухового апарату отримали вільний доступ до приміщення суду.

  

 

 

 

 

Прес-служба     

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області    

Читайте нас  та ставте запитання у соціальній мережі Facebook