flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом проголошено вирок відносно жителя міста Горлівки

02 липня 2021, 10:37

Слов’янським міськрайонним судом Донецької області 01 липня 2021 року (головуючий суддя Мінаєв І.М.)  проголошено вирок, яким громадянин С. визнаний винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України. За вказані правопорушення призначено покарання у вигляді  10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Також з засудженого стягнуто процесуальні витрати за проведення судової фотопортретної експертизи та судової комп’ютерно-технічної експертизи на користь держави.

Під час судового розгляду кримінального провадження встановлено, що військовослужбовець незаконних збройних формувань (уродженець  міста Горлівки) громадянин С. близько 5 років перебував на службі в різних воєнних підрозділах так званого "ДНР", мав вогнепальну зброю, брав активну участь в бойових діях проти збройних сили України. 09 травня 2021 року був затриманий військовослужбовцями ЗС України під час переміщення у звільнення до м. Горлівка.  

В судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав, пояснив що був безробітним тому і пішов на службу до "ДНР", де отримував заробітну платню. Мав посвідчення так званого "ветерана Новоросії" та бойові нагороди.

Із повним текстом вироку у справі 243/6435/21 (провадження 1-кп/243/708/2021) можна ознайомитися за посиланням.

 

 

Прес-служба Слов’янського міськрайонного суду Донецької області

Читайте нас  та ставте запитання у  соціальній мережі Facebook