flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо розгляду кримінального провадження за фактом розбійного нападу на пункт прийому металобрухту

23 червня 2021, 15:52

В провадження судді Слов’янського міськрайонного суду Донецької області Старовецького В.І. надійшов обвинувальний акт стосовно чоловіка, обвинуваченого у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 187 (розбій) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

З обвинувального акту вбачається, що в березні 2021 року гр. З., знаходячись у лісосмузі поблизу м. Миколаївка та використовуючи пристрій для пошуку металу, дістав з землі вогнепальну зброю (автомат АКС-74) з боєприпасами. Знайдену зброю гр. З. переніс до свого місця проживання у м. Слов’янськ.

За версією слідства, 23 березня 2021 року о 07 год. 15 хв. гр. З. здійснив озброєний напад на пункт прийому металобрухту м. Слов’янська з метою заволодіння грошовими  коштами. Погрожуючи фізичною розправою робітникам К. та Г., які знаходились у вищевказаному приміщенні, здійснив постріл у стіну приміщення. Потерпілі громадяни К. та Г., побоюючись за своє життя і здоров’я, розповіли де знаходяться гроші. Самостійно заволодівши грошовими коштами, зловмисник, виходячи з металевого вагону, побачив гр. Х., який підходив до нього. Вважаючи, що гр. Х. може перешкодити йому заволодіти грошовими коштами, обвинувачений здійснив останньому один постріл в праве стегно, завдавши тим самим потерпілому тяжких тілесних ушкоджень, після чого гр. З. втік з місця скоєння злочину.

Підготовче судове засідання призначене на 24.06.2021 на 16 год. 00 хв.

За перебігом справи можна слідкувати за посиланням

Прес-служба Слов’янського міськрайонного суду Донецької області

Читайте нас та ставте запитання у соціальній мережі Facebook