flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вчимося надавати першу допомогу

07 червня 2021, 11:27

За ініціативи керівництва суду 04 червня 2021 року тренером з першої допомоги Донецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Оленою Шило проведено навчання з теоретичних та практичних навичок надання першої допомоги.

Учасникам роз’яснено та продемонстровано основні групи заходів при наданні першої допомоги, такі як:

  • врахування впливу зовнішніх пошкоджуючих факторів (електричний струм, висока або низька температура) та видалення постраждалого з несприятливих умов.
  • надання першої допомоги постраждалому у залежності від характеру та виду травми, нещасного випадку або раптового стану (зупинка кровотечі, накладання пов'язки на рану, СЛР).
  • організація негайного транспортування постраждалого у лікувальний заклад.

Під час мастер-классу вчилися вправно і швидко надавати першу допомогу постраждалим. В рамках мастер-классу присутні дізнались, як правильно надати першу допомогу та вивчили алгоритм дій. Співробітники суду з зацікавленістю сприймали нові знання та ділились своїм досвідом.

       Вчитися надавати першу допомогу ніколи не пізно та й не зайве, тим більше, що в приміщенні суду щодня перебуває велика кількість людей, і у будь-який час може знадобитись допомога.

   Участь в даному заході брали: керівник апарату суду Щиткова Сніжана Сергіївна та заступник керівника апарату суду Неминуща Оксана Геннадіївна разом зі співробітниками апарату суду.

    З метою профілактики розповсюдження гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, мастер-класи проходили групами з кількістю учасників не більше 7 осіб.

Слов’янський міськрайонний суд Донецької області висловлює вдячність керівництву Донецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України та особисто Олені Шило за отримані знання. Ми переконані, що такі навчальні заходи зможуть допомогти в екстреній ситуації, а можливо і врятувати чиєсь життя.

 

 

Прес-служба

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області

Читайте нас  та ставте запитання у  соціальній мережі Facebook