flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області ухвалив вирок у справі про загибель людей внаслідок ДТП

02 березня 2021, 08:53

Слов’янським міськрайонний судом Донецької області розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням гр. Д. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.286 Кримінального кодексу України.

За результатами розгляду кримінального провадження суд встановив наявність в діях Д. складу злочину та з урахуванням відомостей про особу обвинуваченої, тяжкості злочину та непоправних наслідків, що настали від її злочинних дій, не вбачаючи  її критичного ставлення до своєї протиправної поведінки, призначив їй покарання у виді 4 р. 6 міс. позбавлення волі. Суд визнав неможливим виправлення обвинуваченої без ізоляції від суспільства. Також суд позбавив обвинувачену права керувати транспортним засобом та стягнув на користь потерпілих 800000 грн. моральної шкоди.

 

Під час судового розгляду кримінального провадження встановлено що у грудні 2019 о 00-30 год. обвинувачена Д. керувала транспортним засобом по автодорозі «Святогірськ-Слов’янськ», не впоралася з керуванням, виїхала за межі проїзної частини, де автомобіль перекинувся на дах, в ході перекидання луснув бензобак і стався витік бензину. Внаслідок ДТП пасажир цього автомобіля К. загинув, а пасажир П. отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості. Суд встановив, що обвинувачена Д. керувала автомобілем в стані алкогольного сп’яніння.

В судовому засіданні обвинувачена Д. зазначила про часткове визнання вини, але фактично надала показання щодо недопущення нею порушень ПДР України, заперечила факт вживання алкоголю, зазначала що подія, яка сталася, є нещасним випадком.

Родина загиблого К. наполягала на суворому покаранні обвинуваченої Д., а також заявила до неї цивільні позови щодо відшкодування шкоди.

Судово-медичний експерт К. під час допиту в суді підтвердив свій висновок та в категоричній формі зазначив, що смерть К. настала швидко, і саме від гострого отруєння бензином.

Досліджуючи результати аналізів крові обвинуваченої щодо відсутності вмісту алкоголю суд з наданого прокурором висновку молекулярно-генетичної експертизи встановив, що відібрані нібито у обвинуваченої після ДТП зразки крові, які досліджувалися, належать іншій жінці, їх походження від обвинуваченої виключено, тому визнав результати аналізів недостовірними доказами. За цим фактом зараз здійснюється досудове розслідування.

Судом була надана оцінка всім доказам, які були пред’явлені стороною обвинувачення та стороною захисту, здійснено їх аналіз як окремо, так і в сукупності, перевірено за критеріями належності, допустимості та достовірності.

 Із повним текстом ухвали у справі 243/1119/20 (провадження 1-кп/243/237/2021) можна ознайомитися за посиланням.

 

Прес-служба

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області

Читайте нас та ставте запитання у  соціальній мережі Facebook