flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слов’янський міськрайонний суд виніс вирок у справі по розбещенню малолітніх

24 лютого 2021, 09:30

Слов’янським міськрайонний судом Донецької області розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням гр. Т. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.149, ч. ч. 2, 3 ст.153, ч. ч. 1, 2 ст.156, ч. ч. 3, 4, 5, ст. 301, ч. 3 ст. 302, ч. 1 ст. 304 Кримінального кодексу України.

Судом встановлено, що у період з 2008 по 2017 роки, мешканець м. Слов’янська облаштував у приватному будинку так звану студію, де знімав відеоматеріали порнографічного характеру за участю дітей, які у подальшому викладав у мережу Інтернет. У місці розпусти зловмисник під погрозами розправи розбещував та ґвалтував підлітків.

Загалом жертвами зловмисника стали 19 неповнолітніх осіб.

Прокурором у суді було надано повний обсяг доказів, які підтверджували скоєння злочину. Обвинувачений в судовому засіданні зазначив, що свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень він не визнає в повному обсязі.

Оцінивши досліджені докази у їх сукупності, суд дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченого.

Вирішуючи питання про призначення покарання обвинуваченому, суд врахував ступінь тяжкості вчинених обвинуваченим злочинів, які скоєні відносно неповнолітніх осіб, проти їх життя та здоров'я, проти її особистої волі.

Суд визнав чоловіка винним, та керуючись частиною першою статті 70 Кримінального кодексу України за сукупністю злочинів остаточне покарання визначено шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, та засудив гр. Т. до 15 років позбавлення волі. Крім того, засуджений має сплатити на користь потерпілих 250 000 грн. моральної шкоди.

 

Читайте нас та ставте запитання у соціальній мережі Facebook

 Прес-служба суду