flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн інтерв’ю голови суду та судді спікера в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру

06 листопада 2020, 15:27

В рамках реалізації програми ООН із відновлення та розбудови миру 05 листопада 2020 року у Слов’янському міськрайоннному суді пройшло інтерв’ю з головою суду Наталією Дюміною та суддею спікером Ольгою Ільяшевич. Інтерв’ю проводилось за ініціативою індивідуального консультанта Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні Оленою Сапожніковою.

Це було перше онлайн інтерв’ю за часів роботи суду. Такий формат зустрічі був викликаний різким зростанням кількості випадків коронавірусної хвороби, посилено обмежувальні заходи по всій території України.

Під час інтерв’ю обговорено розгляд цивільних та кримінальних справ за участю внутрішньо переміщених осіб. Під час інтерв’ю обговорювались такі питання: як діє суд, якщо немає жодних паперових документів та відомостей в електронних реєстрах щодо осіб, що приїхали з непідконтрольних уряду територій з 2014 року по сьогодні, якщо особа отримала документ від особи публічного права, що знаходяться на окупованій території чи сприймає державний орган такі документи. Увагу приділили питанням, які на сьогодні залишаються невирішеними законодавством України.