flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інтерв’ю голови суду Наталії Дюміної

23 вересня 2020, 10:13

В рамках реалізації проекту «Моніторинг судових процесів, пов’язаних зі збройним конфліктом, як навчально-дослідницький інструмент для підготовки студентів-павників» 22 вересня 2020 року голова Слов’янского міськрайонного суду Донецької області Наталія Дюміна надала інтерв’ю  Дар’ї  Лісовій, монітору, кандидату юридичних наук, адвокату.

Моніторинг судових процесів – один з найкращих способів на практиці вивчати судовий процес. Це перший в Україні дослідницький проект, метою якого є визначення стану дотримання незалежності  суддів під час розгляду судами справ, пов’язаних зі збройним конфліктом у Донецькій та Луганській областях.

 

 

У своєму інтерв’ю голова суду  розповіла про доступу до правосуддя   осіб з тимчасово окупованої території України, про особливості  розгляду судом справ стосовно встановлення фактів смерті і народження  осіб на тимчасово окупованій території України,  стягнення  заборгованості по заробітній платі,  а також роль адвокатів при розгляді справ за участю ВПО.

Сам проект  реалізує Центр політико-правових реформ у партнерстві з  юридичною клінікою Донецького національного університету ім. В. Стуса, юридичним факультетом Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля.

Прес-служба суду