flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слов’янський міськрайонний суду Донецької області взято під охорону

05 червня 2020, 14:55

Сьогодні, 5 червня 2020 року  співробітниками Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій  області взято під цілодобову  охорону 24/7  приміщення Слов’янського міськрайонного суду Донецької області.

До цього  часу охорона суду здійснювалася цивільними громадянами.   

Голова   суду   Наталія Дюміна привітала нових співробітників із початком несення служби.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя   4 квітня 2019 року № 1051/0/15-19  затвердила Положення про Службу судової охорони.

Статтею 160 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачено, що підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу здійснює Служба судової охорони.

 

Відповідно до статті 161 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах.

 

Крім того, співробітникам Служби судової охорони надано право зберігати, носити і застосовувати вогнепальну зброю, заходи фізичного впливу та спеціальні засоби в порядку та випадках, визначених законами «Про Національну поліцію» та «Про охоронну діяльність».

 

Пропуск осіб в приміщення суду здійснюється відповідно до Правил
пропуску осіб до приміщення Слов’янського міськрайонного суду Донецької області, затверджених наказом голови суду від 19.02.2020 № 4-о, із змінами і доповненнями. 

 

 

Прес-служба суду