flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Посадовцю управління освіти обрано запобіжний захід

13 квітня 2020, 12:42

За результатами судового розгляду, слідчий суддя Слов’янського міськрайонного суду Донецької області  3 квітня 2020 року задовольнив клопотання та застосував до  начальника відділу освіти Слов’янської міської ради  гр. Р. запобіжний захід у виді особистого зобов’язання строком на два місяці, тобто до 1 червня 2020 року, одночасно поклавши на нього обов’язки передбаченні ст. 194 (Застосування запобіжного заходу) Кримінального процесуального кодексу України.

Органом досудового розслідування начальнику відділу освіти Слов’янської міської ради гр. Р. пред’явлено підозру за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість).

Санкція цієї статті передбачає покарання у виді  позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

1 квітня 2020 року орган досудового розслідування звернувся до Слов’янського міськрайонного суду Донецької області з клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання стосовно гр. Р.

Відповідно до статті 179  Кримінального процесуального кодексу України особисте зобов’язання полягає у покладенні на підозрюваного, обвинуваченого зобов’язання виконувати покладені на нього слідчим суддею, судом обов’язки, передбачені статтею 194 (Застосування запобіжного заходу) Кримінального процесуального кодексу України.

Особисте зобов’язання – найм’якіший запобіжний захід з передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України.

Відповідно до статті 62 Конституції України  особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Із повним текстом ухвали у справі 243/4462/19 (провадження 1-кс/243/690/2020) можна ознайомитися за посиланням  

Читайте нас  та ставте запитання у соціальній мережі Facebook

 

Прес-служба суду