flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному у розбещенні неповнолітніх

24 березня 2020, 09:09

Слідчий суддя Слов’янського міськрайонного суду Донецької області 19 березня 2020 року задовольнила клопотання слідчого СВ Слов’янського ВП ГУНП в Донецькій області про взяття під варту підозрюваного у вчиненні злочину передбаченого частиною другою статті 156 Кримінального кодексу України (Розбещення неповнолітніх) та застосувала до гр. М.   запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 (шістдесят діб), починаючи з 17 березня 2020 року, з правом внесення застави у розмірі 80 (вісімдесяти) розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 168 160 (сто шістдесят вісім сто шістдесят) грн. 00 коп.

З матеріалів досудового розслідування видно, що у період часу з середини 2018 року до 16 березня 2020 року, гр. М. під приводом навчання магії та фокусам заманював малолітніх осіб 2004, 2005, 2006 р.н. за місцем свого мешкання у м. Слов’янську та  вчиняв розпусні дії сексуального характеру, а саме: здійснював демонстрацію фільмів порнографічного характеру з метою збудження у малолітніх статевого інстинкту.

Підозрюваний гр. М. у судовому засіданні заперечував проти застосування стосовно нього такого виду запобіжного заходу, як тримання під вартою, зазначивши, що вказаного кримінального правопорушення він не вчиняв.

При розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу, наявні на час судового засідання докази у кримінальному провадженні  свідчать про об’єктивний зв’язок підозрюваного гр. М.  із вчиненням кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 156 Кримінального кодексу України (Розбещення неповнолітніх).

На думку слідчого судді представлені стороною обвинувачення  процесуальні документи та їх зміст при їх огляді саме за вказаним критерієм не викликають явних та очевидних сумнівів щодо їх відповідності чинному законодавству.

З огляду на викладене, слідчий суддя дійшов до висновку, що саме за критерієм оцінки «з точки зору стороннього об’єктивного спостерігача» представлені стороною обвинувачення  докази дають можливість на сьогодні вважати, що гр. М. обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 2 ст. 156 Кримінального кодексу України, тобто у вчиненні розпусних дій щодо малолітньої особи.

Слід зауважити, що запобіжний захід у виді тримання під вартою є найсуворішим запобіжним заходом серед усіх запобіжних заходів,  передбачених нормами Кримінального процесуального кодексу України. Визначений розмір застави, відповідно до тяжкості злочину, є максимальним.

 

Прес-служба суду