flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наслідки дорожньо-транспортної події у Слов’янську

10 березня 2020, 08:54

26 лютого 2020 року до Слов’янського міськрайонного суду Донецької області надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням гр. С., 1996 року народження,  обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною  1 статті 135 (Залишення в небезпеці), частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

У підготовчому  судовому  засіданні  5 березня 2020 року задоволено клопотання прокурора;  до гр. С. застосовано  запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці,  до  3 травня 2020 року, заборонено залишати житло протягом періоду доби: з 20.00 год. до 08.00 год. наступного дня. 

Судовий розгляд призначено на 13 год 00 хв. 15 квітня 2020 року.

Нагадаємо події минулого року: 24 листопада 2019 року о  4 годині 15 хвилин, гр. С., керуючи автомобілем «Volkswagen Touareg» з перевищенням максимально допустимої швидкості, а саме, зі швидкістю понад 80 км/год.,  проїжджаючи ділянку автодороги по вул. Генерала Батюка м. Слов’янська Донецької області,   проявляючи злочинну самовпевненість, діючи необережно, легковажно розраховуючи на запобігання дорожньо-транспортної події, маючи об’єктивну можливість в умовах необмеженої видимості спостерігати за дорожньою обстановкою, а також своєчасно реагувати на її зміни, не обрав безпечну швидкість руху керованого автомобіля, не дотримався безпечної дистанції до транспортного засобу, що рухається попереду по тій же смузі руху, скоїв зіткнення із задньою частиною автомобілю марки «Opel Vivaro», під керуванням гр. Р.

В результаті дорожньо-транспортної події пасажиру цього автомобілю були заподіяні тяжкі тілесні ушкодження, від яких останній помер на місці події. Іншим трьом пасажирам та водію, внаслідок вказаної ДТП, були заподіяні ушкодження середньої тяжкості.

З матеріалів досудового розслідування вбачається, що після зіткнення, водій гр. С., поставивши потерпілих в небезпечний для життя стан, не вжив належних заходів, щодо надання необхідної допомоги потерпілим, а також збереженню слідів пригоди, не повідомивши відповідні органи про подію, зник з місця скоєння ДТП.

Обставини, які пом’якшують покарання гр. С. є щире каяття, добровільне відшкодування завданого збитку.

Обставин, які б обтяжували покарання, не встановлено.

Висвітлення процесу розгляду справи буде продовжено після проведення наступного судового засідання. Чекайте у інформаційному випуску.

Приєднуйтеся до нас у соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/SlavSud/?ref=bookmarks

 

Прес-служба суду