flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За насильство в сім’ї обвинувачений отримав два місяці арешта

07 листопада 2019, 10:42

19 вересня 2019 року Слов’янський міськрайонний суд Донецької області ухвалив вирок, яким визнав винним гр. Ш. за  умисні систематичні дії, вчинені у стані алкогольного сп’яніння та спрямовані на вчинення психологічного насильства, призначив йому покарання у виді двох місяців арешту.

Під час розгляду кримінального провадження судом було  встановлено, що під час спільного проживання гр. Ш. вчиняв стосовно гр. М. домашнє насильство, що виразилося у висловлюванні ревнощів на її адресу, образ нецензурною лайкою, залякувань, своєю поведінкою ще завдало їй психологічну травму, у зв’язку з чим гр. Ш. 13.11.2018, 06.03.2019, 26.07.2019 Слов’янським міськрайонним судом Донецької області притягувався до адміністративної відповідальності за статтею 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Адміністративна відповідальність не зупинила чоловіка і він продовжував протягом тривалого часу систематично погрожувати фізичною розправою гр. М., чим принижував її гідність, спричиняв емоційну невпевненість та побоювання за свою безпеку.

В судовому засіданні обвинувачений гр. Ш. винним себе визнав повністю, щиро розкаявся в скоєному.

Потерпіла гр. М. в судовому засіданні заявила, що просить затвердити угоду про примирення між ними, цивільний позов не заявила.

Враховуючи, що обвинувачений гр. Ш. та потерпіла гр. М. досягли угоди про примирення, підписали її, гр. Ш. беззаперечно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення за вказаних обставин. Між ним та потерпілою була досягнута домовленість про призначення гр. Ш. покарання у виді двох місяців арешту.

З вироком суду можна ознайомитися в ЄДРСР за № 243/10501/19

На сьогодні вирок вже набув законної сили.

 

Прес-служба суду