flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд звільнив від покарання чоловіка, який повідомив про участь у складі непередбаченого законом збройного формування

16 жовтня 2019, 14:04

Стаття 260 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань.

Згідно частини 6 статті 260 КК України, звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, яка перебувала в складі непередбаченого законом збройного формування, за створення такого формування та участь у його діяльності - якщо вона добровільно вийшла з його складу і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування.

У травні 2014 року гр. К. вступив до непередбаченого законом збройного формування так званої «Донецької народної республіки» та будучи її учасником  ніс чергування на блок-посту, побудованому представниками непередбаченого законом збройного формування «ДНР». В його обов’язки входило здійснення перепускного режиму шляхом зупинки, огляд авто-мототранспорта та перевірка документів громадян на вищезазначеному блок-посту.

На кінець травня 2014 року гр. К. добровільно вийшов зі складу вищезазначеного збройного формування.

У серпні 2019 року гр. К. подав до Слов’янського ВП ГУНП в Донецькій області заяву, в якій повідомив обставини своєї участі у складі непередбаченого законом збройного формування.

10 жовтня 2019 року суддя Слов’янського міськрайонного суду Донецької області Наталія Дюміна звільнила гр. К. від кримінальної відповідальності, передбаченої частиною 2 статті 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), задовольнивши таким чином клопотання Слов’янської місцевої прокуратури.

З повним текстом рішення суду можна ознайомитись за посиланням: https://court.gov.ua/fair/

 

Прес-служба суду