flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Добровільна здача зброї звільняє від відповідальності

10 жовтня 2019, 14:24

Незаконне поводженні зі зброєю в Україні тягне за собою кримінальну відповідальність. Злочини даної категорії є достатньо поширеними: кримінальні правопорушення проти громадської безпеки, до яких відносяться зазначені протиправні дії, згідно зі статистикою є одними з найчисельніших злочинів, за які громадяни засуджуються українськими судами.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку березня 2019 року гр. Ч. перебуваючи на полі, розташованому на окраїні м. Миколаївка Слов’янського району Донецької області, у землі знайшов сімдесят два патрони, які є боєприпасами та два корпуси ручних гранат. Знайдені боєприпаси громадянин  зберігав за місцем свого мешкання.

У липні 2019 року гр.  Ч.  звернувся до працівників поліції Слов’янського  відділу поліції із заявою про добровільну видачу вказаного бойового припасу та вибухової речовини.

Відповідно до частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

4 жовтня 2019 року суддя Слов’янського міськрайонного суду Донецької області Наталія Дюміна задовольнила клопотання прокурора та звільнила гр. Ч від кримінальної відповідальності (кримінальне провадження  № 243/10684/19),  передбаченої частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

З повним текстом рішення суду можна ознайомитись за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Page/2

 

Прес-служба суду