flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Боржника по аліментах засудили до громадських робіт

07 жовтня 2019, 11:09

Як свідчать  статистичні  дані,   с початку року   за статтею 164 Кримінального кодексу України (Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей) до Слов’янського міськрайонного суду Донецької області  надійшло 36 кримінальних проваджень і швидше за все список поповнюватиметься новими порушниками, з них розглянуто 27.  По  значній кількості справ застосовані громадські роботи.
Так,  25 вересня 2019 року суддя Воронков Д.В. ухвалив вирок за частиною 1 статті 164 Кримінального кодексу України (Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей) та призначив  покарання гр. З. у вигляді 100 годин громадських робіт.

Судом встановлено, що відповідно до рішення суду від 12 вересня 2011 року та на підставі виконавчого листа гр. З. повинен був сплачувати аліменти на утримання сина, однак гроші не перераховував і це не дивлячись на те, що він попереджався Слов’янським відділом державної виконавчої служби про кримінальну відповідальність за злісне ухилення від справи аліментів. За період часу з травня 2011 року по серпень 2019 року борг  склав 192684 гривень 67 копійок. У судовому засіданні гр. З свою провину визнав та щиро покаявся.

На сьогодні вирок законної сили не набув.

Нагадаємо, якщо  ухилення від суспільно корисних робіт тягне за собою адміністративну відповідальність, то за злісне ухилення, коли порушник продовжує уникати призначеного судом  покарання, настає вже кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до двох років (стаття  389 Кримінального кодексу України).

І наостанок, варто нагадати батькам: є один гарантований спосіб уникнути всіх перелічених позбавлень – вчасно і в повному обсязі сплатити аліменти своїм дітям.

 

Прес-служба суду