flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За вбивство бабусі до психічно хворої онуки судом застосовано примусові заходи медичного характеру

23 вересня 2019, 16:21

Примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу з надання психіатричної допомоги із посиленим наглядом застосовано до гр.З. за злочин, передбачений частиною 1  статті 115  Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

 Так, 2 червня 2019 року  посварившись зі своєю бабусею, гр. З.  та  на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин нанесла удари дерев’яною палицею  по тілу та обличчю, чим спричинила своїй бабусі, гр. З. тілесні ушкодження,  які відносяться до тяжких тілесних ушкоджень. Не маючи можливості вчиняти самостійні дії,  потерпіла захлинулась власною кров’ю. Причиною смерті останньої є механічна асфіксія від закриття дихальних шляхів кров’ю.  

Згідно висновку судово-психіатричної експертизи гр.З. за своїм психічним станом в момент здійснення кримінального правопорушення не могла усвідомлювати свої дії та керувати ними.

13 вересня 2019 року по справі надійшла апеляційна скарга прокурора, в якій він просить застосувати до гр. З. примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з наданням психіатричної допомоги із суворим наглядом.

 За подальшим перебігом подій слідкуйте на нашому веб-сайті веб-сайті  https://sl.dn.court.gov.ua

 

 Прес-служба суду