flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд поставив крапку у справі про вимагання

08 листопада 2018, 16:11

07 листопада 2018 року суд  визнав  гр. Б. винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 189 КК України (вимога передачі чужого майна з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень потерпілому), та призначив йому покарання у виді  позбавлення волі на строк 4  роки.

Другого учасника події, гр.К., виправдано у зв’язку із недоведеністю в його діях складу кримінального правопорушення. Запобіжний захід відносно гр. К. у виді особистого зобов’язання скасовано.

10 грудня 2017 року  гр.  Б., перебуваючи у кафе «Мангал», що знаходиться біля залізничного вокзалу м. Словʼянська, сидячи за столом поруч з потерпілим гр. Н., з корисливих мотивів, з усною погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень потерпілому гр.Н., демонструючи ніж, який він приставив до горла гр. Н., вимагав передати йому грошові кошти у сумі 5000 грн. без жодної правової підстави.

13 грудня 2017 року гр. К. на прохання гр. Б. отримав від потерпілого  гр.Н. грошові кошти у сумі 2000 грн. для передачі гр.Б. При спробі з місця скоєння злочину зникнути були затримані співробітниками поліції. 

Прес-служба Слов’янського

міськрайонного суду Донецької області