flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжує інформувати по справі, що викликала значний суспільний інтерес.

15 травня 2018, 11:40

Слов’янський міськрайонний суд Донецької області продовжує висвітлювати розгляд кримінального провадження за обвинуваченням представника громадської організації у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 259 КК України.

Як повідомлялося раніше, розгляд даної справи викликав певний суспільний інтерес жителів міста Слов’янська. Відбувся ряд публікацій у ЗМІ та відеоповідомлень активної частини громадськості міста з даного приводу.

Задля вірного розуміння обставин розгляду цієї справи, Слов’янський міськрайонний суд вважає за необхідне роз’яснити окремі процесуальні моменти процедури судового розгляду, з тим, щоб громадськість мала можливість дізнатися як проходить процедура розгляду справи безпосередньо із зали судового засідання.

Як повідомлялося раніше справу було відкладено у зв’язку із неявкою захисника обвинуваченого.

У судовому засіданні, яке відбулося у раніше визначений час та дату( 13 год. 30 хв. 14 травня 2018 року), обвинувачений висловив клопотання про відкладення розгляду справи у зв’язку з тим, що ним лише безпосередньо перед судовим засіданням був укладений договір на надання правничої допомоги, а отже його захисникові необхідно ознайомитися із матеріалами справи задля здійснення ефективного захисту.

У судове засідання захисник обвинуваченого не з’явився, подав до суду заяву через підзахисного про відкладення розгляду справи, де висловив аналогічні підстави відкладення справи, просить надати час для ознайомлення із обвинувальним актом та реєстром.

Стороною захисту були надані документи, які підтверджують наявність вищевказаних обставин.

Сторона обвинувачення проти цього не заперечила, у судовому засіданні прокурор висловив думку про те, що за таких обставин розгляд справи неможливий, оскільки таким буде порушено право на захист обвинуваченого.

Суд клопотання обвинуваченого задовольнив.

Наступне судове засідання у підготовчому провадженні призначено на 10 год. 00 хв. 01 червня 2018 року.

Преса-служба суду повідомляє, що дату наступного судового засідання було визначено з урахуванням реальної можливості явки всіх учасників судового провадження, що в свою чергу забезпечить право на захист обвинуваченого та відповідно право на справедливий безсторонній суд.

У зв’язку з цим, прес-служба суду наголошує на тому, що розгляд справи проводиться із додержанням процесуальних норм КПК України та визначених у ньому загальних засад кримінального провадження.

Висвітлення процесу розгляду справи буде продовжено після проведення наступного судового засідання. Чекайте у інформаційному випуску.

Прес-служба Слов’янського

 міськрайонного суду Донецької області