flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вбивці - довічне позбавлення волі

10 лютого 2022, 15:06

Слов’янським міськрайонним судом Донецької області розглянуто кримінальну справу відносно раніше судимого громадянина З., 1994 року народження, який 18.12.2020 року у стані алкогольного сп’яніння на фоні раптово виниклих неприязних відносин позбавив життя чоловіка, 1964 року народження.  Знаючи, що його можуть викрити, З. повернувся до квартири померлого, де скоїв вбивство громадянки П., 1966 року народження, та її матері Є., 1940 року народження, після чого викрав з помешкання потерпілих цінності на загальну суму 711 грн. 47 копійок. 

Вироком Слов’янського міськрайонного суду Донецької області громадянина З. визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч.1 ст.115 ККУ, п.1, п.9 ч.2 ст.115 ККУ, ч.2 ст.185 ККУ, та призначено покарання у виді п’ятнадцяти років позбавлення волі.  

На вказаний вирок суду прокурором подана апеляційна скарга, в якій поставлено питання про скасування вироку в частині призначеного покарання у зв`язку з неправильним застосуванням закону України про кримінальну відповідальність та невідповідністю призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, внаслідок м`якості. Донецький апеляційний суд підтримав апеляційну скаргу Слов’янської окружної прокуратури, в результаті чого 27-річному чоловіку, який позбавив життя 3 осіб та скоїв крадіжку, призначено покарання у виді довічного позбавлення волі.

         Вирок Донецького апеляційного суду може бути оскаржено у касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом трьох місяців з дня його проголошення, а засудженим, який тримається під вартою, в той же строк з моменту вручення копії вироку суду.

 

 

 

Пресслужба  

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області 

Читайте нас  та ставте запитання у соціальній мережі Facebook