flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винесено вирок за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

18 січня 2022, 13:23

Слов’янським міськрайонним судом Донецької області розглянуто кримінальне провадження відносно громадянина К., 1999 року народження, уродженця м. Слов’янська Донецької області, щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками).

Судом встановлено, що 16.11.2021 року у громадянина К., який перебував на вул. Солдатській м. Слов’янська Донецької області, раптово виник злочинний умисел, спрямований на завідомо неправдиве повідомлення правоохоронним органам про підготовку вибуху, достовірно знаючи про неправдивий характер поширюваної ним інформації. Громадянин К., за допомогою власного мобільного телефону зателефонував на спецлінію «102» чергової частини ГУНП в Донецькій області та повідомив завідомо неправдиву інформацію про підготовку вибуху приміщення залізничного вокзалу м. Слов’янська, яке розташоване за адресою: Донецька область, м. Слов’янськ, пл. Вокзальна, 1. За результатами перевірки повідомлення громадянина К. про підготовку вибуху, вибухових пристроїв, вибухових речовин в приміщенні та на території залізничного вокзалу м. Слов’янська не виявлено, що підтверджує неправдивість повідомленої інформації.

Обвинуваченого К., який повністю визнав свою винуватість, визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України, і призначено узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі на строк 2 (два) роки, зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком тривалістю 1 (один) рік.

Вирок не набрав законної сили.   

З повним текстом судових рішень у справі 243/13572/21 можна ознайомитися за посиланням.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.    

 

Прес-служба  

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області 

Читайте нас  та ставте запитання у соціальній мережі Facebook