flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок у справі про порушення правил безпеки дорожнього руху

10 січня 2022, 15:39

Слов’янським міськрайонним судом Донецької області розглянуто кримінальне провадження відносно громадянина К., 1991 року народження, уродженця м. Бахмут Донецької області, раніше не судимого, щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

         Судом встановлено, що 01.02.2021 року громадянин К., керуючи на достатніх правових підставах технічно справним автомобілем марки MAN TGX 26.460, рухаючись зі швидкістю 71 км/год по проїзній частині автодороги сполученням “Добропілля-Лиман” у Краматорському районі Донецької області з боку м.Лиман, на ділянці 77 км + 500 м, в порушення вимог п.12.3 Правил дорожнього руху України, діючи необережно, легковажно розраховуючи на запобігання дорожньо-транспортної події, маючи об’єктивну можливість в світлі фар спостерігати за дорожньою обстановкою, а також своєчасно реагувати на її зміни, після виявлення перешкоди для руху у виді пішохода, невірно оцінив дорожню обстановку, своєчасно не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки автомобіля, або безпечного для інших учасників об’їзду перешкоди, скоїв наїзд правою частиною кабіни та кузову на пішохода, який знаходився на правому краю проїзної частини, внаслідок чого громадянин А., 1963 року народження, отримав тілесні ушкодження, від яких помер на місці події.

         Громадянина К. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 КК України, та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 2 (два) роки.

Вирок не набрав законної сили.   

З повним текстом судових рішень у справі 243/13283/21 можна ознайомитися за посиланням.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.    

 

 

 

Прес-служба  

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області 

Читайте нас  та ставте запитання у соціальній мережі Facebook