flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваних у подвійному вбивстві взято під варту

29 грудня 2021, 11:05

До Слов’янського міськрайонного суду Донецької області надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді  тримання під вартою в межах досудового розслідування у кримінальному провадженні відносно громадянина Ж., 1995 року народження, та громадянина Д., 1984 року народження, що підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п.1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (Розбій). Автоматизованим розподілом справ в рамках досудового розслідування було визначено слідчого суддю Сидоренко І.О.

За версією слідства 20 грудня 2021 року громадянин Ж. та громадянин Д., одягнувши на обличчя медичні маски, проникли на територію  домоволодіння по вул. Олекси Тихого у м. Слов’янськ з метою заволодіння чужим майном, здійснення нападу. Під час нападу, застосувавши насильство, небезпечне для життя, громадянин Ж. прикладом предмету, візуально схожого на мисливську рушницю, наніс тілесні ушкодження потерпілій у вигляді близько 10 ударів в потиличну область голови, після  чого предметом, схожим на паяльник із загостреним кінцем, що нагадує лезо сокири, наніс один удар в область голови. Від зазначених тілесних ушкоджень потерпіла померла на місці. Після нападники увійшли до будинку, де перебував син потерпілої, побачивши якого один з нападників вистрілив в нього. Від отриманих поранень потерпілий помер на місці.

Перебуваючи у вищевказаному домоволодінні громадянин Ж. та громадянин Д.  заволоділи грошовими коштами у сумі 500 грн. та золотими прикрасами на загальну суму близько 30 000 грн.

Слідчим суддею Сидоренко І.О. задоволено клопотання органу досудового розслідування про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного Ж. та підозрюваного Д.

Досудове розслідування триває.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.    

 

Прес-служба  

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області 

Читайте нас  та ставте запитання у соціальній мережі Facebook