flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порушення законів війни - проголошено вирок

17 грудня 2021, 13:09

Слов’янським міськрайонним судом Донецької області розглянуто кримінальне провадження відносно громадянина М., обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 258-3 КК України -  участь у терористичній організації та  ч.5 ст.27, ч.1 ст. 438 КК України, яке суд кваліфікував, як жорстоке поводження з військовополоненим та цивільним населенням, вчинене у співучасті.

Судом встановлено, що громадянин М. в червні 2014 року,  діючи умисно, з ідеологічних та корисливих мотивів, за власною ініціативою добровільно вступив до одного з структурних підрозділів незаконного збройного формування – «Група Безлера». Таким чином  в період з червня 2014 року по січень 2015 року, громадянин М., перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, приймав участь у терористичній організації «ДНР».

Крім того, в період з червня 2014 року по липень 2015 року, громадянин М., також  діючи умисно, з корисливих та ідеологічних мотивів, застосовуючи фізичне та психологічне насилля, в приміщенні Горлівського УБОЗу жорстоко поводився з військовополоненим та цивільним населенням.

Громадянина М. визнано винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 258-3, ч.5 ст.27, ч.1 ст. 438   КК України, призначено покарання у виді одинадцяти років позбавлення волі

Вирок не набрав законної сили.

З повним текстом судових рішень у справі 243/6186/20 можна ознайомитися за посиланням.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.    

 

 

 

Прес-служба  

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області 

Читайте нас  та ставте запитання у соціальній мережі Facebook