flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кримінальне провадження за обвинуваченням судді

30 листопада 2021, 13:32

         29.11.2021 з Харківської обласної прокуратури до Слов’янського міськрайонного суду Донецької області надійшов обвинувальний акт за обвинуваченням громадянина Ч., у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

         За версією слідства у грудні 2020 року у громадянина Ч. виник злочинний умисел використати своє службове становище, яке надає закон та авторитет посади судді Донецького окружного адміністративного суду, в особистих цілях для заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайства), вчиненого в особливо великих розмірах. Обвинувачений запропонував потерпілому Д. за винагороду в розмірі 30 000 доларів США домовитись про винесення рішення Верховним Судом, яким будуть скасовані рішення попередніх інстанцій, а справа буде повернута на новий судовий розгляд.

      

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.     

 

 

Прес-служба  

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області 

Читайте нас  та ставте запитання у соціальній мережі Facebook