flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Медіація в судах

18 листопада 2021, 10:59

16 листопада Верховна Рада України прийняла Закон "Про медіацію", який закріплює на законодавчому рівні можливості проведення процедури медіації, яка полягатиме у добровільному позасудовому врегулюванні конфлікту (спору) шляхом переговорів між його сторонами за допомогою медіатора. 

Передбачається, що медіація буде проводитись з метою запобігання виникненню конфліктів (спорів) у майбутньому або врегулювання будь-яких конфліктів (спорів), у тому числі цивільних, сімейних, трудових, господарських, адміністративних, а також у справах про адміністративні правопорушення та у кримінальних провадженнях з метою примирення потерпілого з підозрюваним (обвинуваченим). Однак, медіація не буде проводитися у конфліктах (спорах), що впливають чи можуть вплинути на права і законні інтереси третіх осіб. 

Статус медіатора зможе набути будь-яка фізична особа, яка має вищу освіту та пройшла базову підготовку у сфері медіації в Україні або за її межами

Закон України "Про медіацію" покликаний сприяти поширенню в суспільстві культури мирного врегулювання спорів, а також дозволить знизити навантаження на суди.   

 

 

 

Прес-служба  

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області 

Читайте нас  та ставте запитання у соціальній мережі Facebook