flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок відносно чоловіка, який обвинувачується в умисному вбивстві матері

01 листопада 2021, 16:16

Слов’янським міськрайонним судом Донецької області розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням гр. Р. у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

Судом встановлено, що в березні 2021 року мешканець смт. Райгородок, Миколаївської ОТГ, перебував у кухні за місцем свого мешкання разом з матір’ю, де в них виник словесний конфлікт. Під час зазначеного конфлікту гр. Р. маючи прямий кримінально протиправний умисел, направлений на позбавлення життя потерпілої гр.  І.  наніс їй два удари кулаком руки по голові, від чого вона впала на ліжко, після чого гр. Р. узяв до рук сокиру, та наніс нею один удар по голові потерпілої, в область її правої скроні, внаслідок чого заподіяв потерпілій гр. І. тілесні ушкодження від яких вона померла на місці.

В судовому засіданні обвинувачений, після зміни показів, свою провину визнав, вказав що він не пам’ятає точно події, оскільки був у стані алкогольного сп’яніння, але повністю визнав ту обставину, що він наніс удар сокирою потерпілій.

Оцінивши досліджені докази у їх сукупності, суд дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченого.

Вирішуючи питання про призначення покарання обвинуваченому, суд врахував обтяжуючі обставини, які обтяжують покарання є вчинення злочину особою, що перебуває в стані алкогольного сп’яніння, яке скоєне відносно особи з інвалідністю та вчинення кримінального правопорушення щодо іншої особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд визнав чоловіка винним, та призначив йому покарання у виді 8 років 3 місяці позбавлення волі.

Із повним текстом вироку у справі 243/5745/21 можна ознайомитися у ЄДРСР за посиланням

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

  

Прес-служба Слов’янського міськрайонного суду Донецької області