flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням двох осіб у вчиненні розбійного нападу у місті Святогірськ

18 жовтня 2021, 11:47

12 жовтня 2021 року до суду надійшов обвинувальний акт стосовно громадянина Д. та О., які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України (Напад з метою заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах, поєднаний з насильством, вчинений за попередньою змовою групою осіб).

З обвинувального акту вбачається, що в квітні 2021 року, гр. Д. та гр. О.  знаходячись на території пансіонату, який розташований у місті Святогірськ, з метою заволодіння майном гр. Е., а саме грошовими коштами в особливо великих розмірах, діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів, розподіливши між собою обов’язки здійснили розбійний напад на потерпілих гр. Е. та гр. Р., застосувавши насильство, небезпечне для життя та здоров’я потерпілих, заволоділи грошовими коштами в розмірі 200 000 доларів США та  2 500 000 грн., після чого втекли з місця скоєння злочину.

Автоматизованим розподілом справ визначено головуючого суддю Ільяшевич О.В.

В підготовчому судовому засіданні 12 жовтня 2021 року обвинуваченим обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 діб.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на веб-порталі «Судова влада України» за № 243/10877/21.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  

Прес-служба Слов’янського міськрайонного суду Донецької області