flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся ІV Форум суддів "Здійснення правосуддя в умовах збройного конфлікту на сході Україні"

13 жовтня 2021, 14:09

16 вересня 2021 року у місті Києві відбувся ІV суддівський форум на тему «Здійснення правосуддя в умовах збройного конфлікту на сході України», що організовується Програмою розвитку ООН (ПРООН) із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Під час Форуму обговорено проблеми, пов’язані з особливостями здійснення правосуддя в умовах збройного конфлікту, що триває на сході України. Окрему увагу було також зосереджено на труднощах у доступності правосуддя, що виникли у зв’язку з пандемією COVID-19.

Метою форуму є спільне напрацювання цілісного бачення щодо посилення ефективності роботи правосуддя в поточних умовах та забезпечення підтримки вразливих верств населення в питаннях доступності та підвищення якості правосуддя.

Робота ІV Форуму фокусувалась на питаннях здійснення правосуддя в умовах збройного конфлікту на сході України: отримання компенсації за шкоду, завдану внаслідок збройного конфлікту; вдосконалення адміністрування правосуддя; судового захисту прав людини. Не оминули на форумі і актуальну тему здійснення правосуддя в умовах пандемії COVID-19.

Участь у IV Форумі взяли понад 100 представників судової системи різних інстанцій та юрисдикцій, національні та міжнародні експерти у юридичній галузі. 

В даному заході взяла участь суддя Слов’янського міськрайонного суду Донецької області  Любов Мірошниченко.