flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовче судове засідання стосовно службової особи відділу ДВС у справі за обвинуваченням у одержанні неправомірної вигоди відбудеться 16 липня

15 липня 2021, 13:10

До суду надійшов обвинувальний акт стосовно службової особи, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди особою, що займає відповідальне становище) Автоматизованим розподілом справ визначено головуючого суддю Мірошниченко Л.Є.

Підготовче судове засідання по справі  відбудеться о 13 год. 15 хв. 16 липня 2021 року. Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на веб-порталі «Судова влада України» за №243/7458/21.

Інформаційно: 

Органом досудового розслідування інкримінується, що 11 лютого 2021 року гр. К звернувся до посадової особи відділу ДВС Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) гр. А щодо роз’яснення як саме зняти арешт з його майна, на що йому гр. А  запропонував надати йому неправомірну вигоду в розмірі 1000 доларів США за зняття арешту з майна. 19 квітня 2021 року переслідуючи мету незаконного збагачення, діючи умисно, з корисливих мотивів, одержав від гр. К. для себе неправомірну вигоду, а саме заздалегідь ідентифіковані працівниками поліції грошові кошти в сумі 20 000 грн. 00 коп., тобто за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дії, з використанням свого службового становища.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба Слов’янського міськрайонного суду Донецької області

Читайте нас та ставте запитання у соціальній мережі Facebook