flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хуліганські дії під час обрання запобіжного заходу обвинуваченому у вчиненні домашнього насильства

27 травня 2021, 14:24

В провадженні Слов’янського міськрайонного суду Донецької області знаходиться кримінальне провадження за обвинуваченням гр. К у вчиненні кримінальних правопорушеннь, передбачених ч.2 ст. 194 КК України (Умисне знищення або пошкодження майна), ч.2 ст. 190 КК України (Шахрайство), ч.2 ст. 125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження), ч.1 ст. 129 КК України (Погроза вбивством), ст. 126-1 (Домашнє насильство), ч.2 ст. 342 КК України (Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків).

З матеріалів досудового розслідування встановлено що громадянин К. вчинив низку кримінальних правопорушень.

Зокрема з квітня по вересень 2020 року систематично вчиняв домашнє насильство відносно співмешканки, залякував та чинив психологічний тиск.

У грудні 2020 року гр. К. вдарив свою співмешканку  в обличчя, завдавши громадянці легкі тілесні ушкодження.

            1 січня 2021 року гр. К. кинув в житлову будівлю невстановлений предмет з горючою сумішшю, спричинивши пожежу і  завдавши матеріальної шкоди господарю будинку.

07 січня 2021 року  гр. К ввівши в оману громадянку М. заволодів її мобільним телефоном під приводом зробити телефонний дзвінок, не повернувши його останній.

            04 лютого 2021 р. гр. К., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись в одній кімнаті з співмешканкою, тримаючи у руці кухонний ніж, погрожував жінці вбивством, тим самим викликав у потерпілої сприйняття цієї ситуації, як реальну загрозу її життю і вчинив погрозу вбивством.    

            Громадянин К під час його затримання співробітниками поліції, вчинив опір інспектору поліції, погрожуючи йому ножем.  Інспектор, керуючись ст. 44 ЗУ «Про національну поліцію» застосував спеціальні прийоми боротьби, та припинив опір зловмисника, завдяки своєму високому професіоналізму  та досвіду роботи в небезпечних, непередбачуваних ситуаціях. 

26.05.2021 у приміщенні Слов’янського міськрайонного суду Донецької області, під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно гр. К, обвинуваченого за ч. 2 ст. 342, ст. 126-1, ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 125,   ч. 2 ст. 194 КК України, останній грубо порушував громадський порядок, трощів меблі та висловлювався нецензурною лайкою в приміщенні суду.

26.05.2021 року відомості за вказаним фактом СВ відділу № 4 Краматорського РУ ГУНП в Донецькій області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України (Хуліганство).

            Не зважаючи на хуліганські дії обвинуваченого в судовому засіданні, 26.05.2021 року судом задоволено клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно К., до особи обрано запобіжний захід на строк 60-діб.

Відповідно до статті 17 КПК України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

За перебігом подій у справі 243/444/21 слідкуйте за посиланням.  Розгляд справи триває.

 

Читайте нас та ставте запитання у соціальній мережі Facebook

Прес-служба суду