flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд долучився до заходу «Доступ до правосуддя у Донецькій області: реалії та виклики

24 травня 2021, 08:52

21 травня 2021 року відбулось урочисте вручення сходового підйомнику на гусеничному ходу універсального типу для відвідувачів суду з ураженням опорно-рухового апарату.

В межах програми ООН із відновлення та розбудови миру за підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» реалізовано проект «Інновації та розумні пристосування як інструмент доступу до правосуддя».

В межах проекту Організацією було проведено дослідження щодо рівня доступу до правосуддя у регіоні, запроваджено ряд успішних практик застосування розумних та інноваційних пристосувань задля забезпечення повного й рівного здійснення людьми з обмеженими можливостями всіх прав та основоположних свобод людини і громадянина під час доступу до правосуддя.

До заходу долучились Дюміна Наталія Олександрівна - Голова Слов’янського міськрайонного суду Донецької області, Щиткова Сніжана Сергіївна – керівник апарату вищезазначеного суду, Музикант Сергій Лазаревич – Т.в.о начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Донецькій області, Репіна Галина Василівна – заступник директора департаменту - начальник управління зовнішньо-економічних відносин, департаменту інвестицій інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Донецької обласної державної адміністрації, Пермінова Світлана Миколаївна – начальник відділу соціального захисту та реабілітації інвалідів Департаменту соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації, Єпур Андрій Валерійович - начальник Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області та його заступник Шевченко Артем Євгенович, Поламарчук Надія Степанівна -  голова Громадської організації «Донецька обласна організація «Союз осіб з інвалідністю України», а також інші діячі громадських організацій.

З вступним словом виступив Олександр Вознюк - Голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів», який розповів про проект та презентував розумне пристосування (інноваційний пристрій - сходового підйомнику на гусеничному ходу універсального типу).

Голова Слов’янського міськрайонного суду Донецької області Наталія Олександрівна Дюміна виступила зі словами подяки та висловила впевненість в збереженні дружніх відносин в подальшій плідній і взаємовигідній співпраці на благо спільних інтересів!

Працівники суду висловлюють свою вдячність організаторам проекту! Ваша допомога – це неоціненний внесок у розвиток благодійності. Добрі справи не залишаються непоміченими – вони як маяки світять тим, хто чекає допомоги.

 

Прес-служба Слов’янського міськрайонного суду Донецької області

Читайте нас та ставте запитання у  соціальній мережі Facebook