flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колектив Слов’янського міськрайонного суду Донецької області долучився до загальноукраїнської акції «Вишиванка єднає українців» та відзначив День вишиванки

20 травня 2021, 12:47

Щороку в третій четвер травня (будній день) в Україні відзначають Всесвітній день вишиванки.

Сьогодні, 20 травня 2021 року судді та працівники апарату суду підтримали всеукраїнський флешмоб, присвячений дню Вишиванки, та змінили свій офіційний дрес-код на національний.

День вишиванки відзначається в Україні з 2007 року. З того часу він став неформальним святом єднання українців всього світу. Так повелося, що цього дня українці вбираються у вишиванки - головне національне вбрання, щоб підтримати українські традиці, показати свою приналежність до української нації по крові та по духу, а ще засвідчити неподільну єдність країни від Заходу до Сходу. 

Для українця вишиванка – не просто вбрання, це символ, який зберігає історичну пам'ять про національне коріння, ідентичність, розуміння себе, який єднає усіх нас.

За тисячолітню історію наша країна переживала складні часи. Героїчні і трагічні сторінки історії рідного краю написані життями багатьох. Відомі принаймні три хвилі масової еміграції українців у пошуках кращої долі.

Але в цей день - День вишиванки у всіх куточках світу ми можемо пізнати один одного, відчути, що ми єдині, що ми є народ, "якого правди сила ніким звойована ще не була".

Кольорові ниточки та сакральні візерунки на вишитому вбранні вихоплюють кожного з нас з-поміж інших і поєднують різнобарвним мереживом у один народ, у єдину силу!

 

 

 

З повагою Голова Слов’янського

міськрайонного суду Донецької області                                                                                                                          Наталія Олександрівна Дюміна