flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід особі, яка завдала тілесні ушкодження поліцейським

13 травня 2021, 11:30

11 травня 2021 року до Слов'янського міськрайонного суду Донецької області  надійшло клопотання  СВ Відділу поліції № 4 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області, погоджене прокурором Слов'янської окружної прокуратури про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина «І», який є раніше не судимим, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 345 КК України.

З клопотання слідчого вбачається, що під час чергування взводу ОО та ПВ Слов’янського МВ Маріупольського МВ УПО в Донецькій області ввечері 09.05.2021 року від оператора пульту охорони на службову радіостанцію надійшов виклик з позначкою «Спрацювання тривожної кнопки» в кафе «Славне місто», що знаходиться за адресою: м. Слов’янськ, вул. Банківська, 79.

За вказаною адресою працівниками поліції в приміщенні кафе «Славне місто» було виявлено громадянина «І», який поводив себе неадекватно, висловлювався нецензурно.   В супроводі працівників поліції, громадянин «І» залишив приміщення кафе, однак, знаходячись на ґанку центрального входу до кафе «Славне місто», наніс один удар головою в ділянку носа поліцейському взводу ОО та ПВ Слов’янського МВ Маріупольського МВ УПО в Донецькій області, капралу поліції, внаслідок чого спричинив останньому тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому кісток носа.

Після цього громадянин «І», знаходячись на задньому сидінні салону службового автомобіля, наніс один удар п’ятою правої ноги в область правого ока поліцейському, внаслідок чого спричинив останньому тілесні ушкодження у вигляді: забою м’яких тканин обличчя, екстравазат травматичного характеру скулової ділянки справа.

Громадянин «І» підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 345 КК України, тобто умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язківяке, яке є нетяжким злочином, а санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 5 років

Згідно п.3 ч.2. ст. 183 КПК України - запобіжний захід у виді тримання під вартою не може бути застосований, окрім як до раніше не судимої особи, яка підозрюється чи обвинувачується у вчиненні злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років, - виключно у разі, якщо прокурором, крім наявності підстав, передбачених статтею 177 цього Кодексу, буде доведено, що перебуваючи на волі, ця особа переховувалася від органу досудового розслідування чи суду, перешкоджала кримінальному провадженню або їй повідомлено про підозру у вчиненні іншого злочину.

Разом з тим, за результатами судового розгляду, прокурором не було надано суду доказів, що громадянин «І» після вчинення інкримінованого злочину переховувався від органу досудового розслідування, перешкоджав будь-яким способом кримінальному провадженню або що йому повідомлено про підозру у вчиненні іншого злочину, у зв’язку з чим слідчий суддя прийшов до висновку про необхідність обрання запобіжного заходу відносно громадянина «І» у виді особистого зобов’язання. При цьому слідчим суддею взято до уваги, що підозрюваний є вихованцем інтернату, батьки щодо якого позбавлені батьківських прав, джерел доходу не має. Оскільки підозрюваний  місця мешкання не має, є безпритульним, на думку слідчого судді, до нього не може бути обраний запобіжний захід у виді домашнього арешту.

 

Прес-служба

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області

Читайте нас  та ставте запитання у  соціальній мережі Facebook