flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

60 діб під вартою: у Слов’янську обрано запобіжний захід підозрюваному у вбивстві власного брата

05 травня 2021, 10:52

До Слов’янського міськрайонного суду Донецької області  надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу в межах досудового розслідування у кримінальному провадженні відносно уродженця м. Слов’янська громадянина Б., який підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Автоматизованим розподілом справ  в рамках досудового розслідування було визначено слідчого суддю Сидоренко І.О.

Так, 1 травня у житловому будинку м. Слов’янська між гр. Б. та гр. В. виник словесний конфлікт, під час якого за версією слідства,  гр. Б. ножем завдав смертельного поранення своєму брату. Група патрульних, яка прибула на виклик, виявила громадянина В. без ознак життя, а поряд з ним гр. Б., який і зробив виклик екстреної служби.

03 травня 2021 року  підозрюваний Б. в судовому засіданні під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою  свою провину визнав. Просив застосувати до нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, оскільки проживає з батьком похилого віку, який потребує сторонньої допомоги, та бажає бути присутнім при похованні свого брата. Захисник підозрюваного, адвокат Шмуйлова І.М., підтримала думку підозрюваного, просила обрати відносно останнього більш м’який запобіжний захід.

Слідчий суддя Сидоренко І.О., вислухавши доводи всіх учасників кримінального провадження, прийняла рішення задовольнити клопотання слідчого СВ Відділу поліції № 4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області лейтенанта поліції Максименко П.І. про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно гр. Б.

Дане рішення слідчим суддею було прийняте з огляду на доведеність обґрунтованої підозри особи у вчиненні злочину, наявність передбачених КПК України ризиків невиконання процесуальних обов’язків.

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба Слов’янського міськрайонного суду Донецької області

Читайте нас  та ставте запитання у  соціальній мережі Facebook