flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Неправомірна вигода: посадовій особі обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту

23 квітня 2021, 09:47

До Слов’янського міськрайонного суду Донецької області  надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу в межах досудового розслідування у кримінальному провадженні відносно уродженця м. Слов’янська гр. А який підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а саме в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням службового становища, що поєднане з вимаганням неправомірної вигоди. Автоматизованим розподілом справ  в рамках досудового розслідування було визначено слідчого суддю Ільяшевич О.В. 

Так, відповідно (вищезазначеної) пред’явленої підозри: 11 лютого 2021 року гр. К звернувся до посадової особи відділу ДВС Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) гр. А щодо роз’яснення як саме зняти арешт з його майна, на що йому гр. А  запропонував надати йому неправомірну вигоду в розмірі 1000 доларів США за зняття арешту з майна. 19 квітня 2021 року переслідуючи мету незаконного збагачення, діючи умисно, з корисливих мотивів, одержав від гр. К. для себе неправомірну вигоду, а саме заздалегідь ідентифіковані працівниками поліції грошові кошти в сумі 20 000 грн. 00 коп., тобто за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дії, з використанням свого службового становища. Відразу після отримання неправомірної вигоди, а саме вищевказаних грошових коштів гр. А був затриманий працівниками правоохоронних органів.

21 квітня 2021 року  у судовому засіданні слідчий суддя Ільяшевич О.В. вислухала доводи всіх учасників кримінального провадження, врахувавши стан здоров’я підозрюваного частково задовольнила клопотання слідчого СВ ВП № 4 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області, лейтенанта поліції Шевлякова Богдана Васильовича про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно гр. А,  та обрала запобіжний захід у виді домашнього арешту за виключенням таких днів та годин для проведення процедур з лікування, виконання дій для самозабезпечення життєдіяльності: з 07 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв. з понеділка по п’ятницю, який становить 60 (шістдесят) діб.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба Слов’янського міськрайонного суду Донецької області

Читайте нас  та ставте запитання у  соціальній мережі Facebook