flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зупинимо коронавірус разом!

19 квітня 2021, 09:08

Власним прикладом долучитися до вакцинації закликає Голова Слов’янського міськрайонного суду Н.О. Дюміна, яка 16 квітня поточного року у Комунальному підприємстві "ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ" міста Миколаївки зробила щеплення від  коронавірусу.

Препарат для вакцинації було обрано Oxford/AstraZeneca (Covishield). Саме ця вакцина була першою доставлена в Україну і вже змогла допомогти мільйонам людей у всьому світі.

На думку Наталії Олександрівни вакцинація - необхідне рішення яке дозволить знову жити без обмежень. Цей важливий крок мають зробити усі небайдужі громадяни для  того, щоб не наражати оточуючих на небезпеку.

 

Наскільки ефективна ця вакцина?

Ефективність захисту від симптоматичного течії інфекції SARS-CoV-2, що забезпечується вакциною проти COVID-19 AZD1222, становить 63,09%.

18 березня Європейське агентство лікарських засобів (EMA) заявило, що вакцина від коронавірусу компанії AstraZeneca є безпечною і ефективною, переваги цієї вакцини значно переважують ризик виникнення побічних ефектів.      

Нагадаємо, що старт вакцинації в Україні розпочався 24 лютого 2021р. препаратом CoviShield - вакцина від Oxford / AstraZeneca, яку розробляють в Індії. Першими пройшли вакцинацію медики, які працюють з хворими на COVID-19.

Загалом в Україні роблять щеплення декількома видами вакцин. Так, 13 квітня розпочалося щеплення проти коронавірусу вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech.

16 квітня в Україну прибула перша партія вакцини Pfizer-BioNTech у розмірі 117 тисяч доз.

Цю партію вакцин Pfizer-BioNTech поставили в Україну безкоштовно в рамках механізму COVAX (глобальна ініціатива, мета якої - прискорити розробку та виробництво вакцин від COVID-19 і забезпечити ними країни з низьким та середнім доходом). Загалом завдяки цій ініціативі держава повинна отримати 8 мільйонів доз вакцин від різних виробників.

Разом з тим, Державна судова адміністрація України звернулася до Міністерства охорони здоров’я з проханням внести зміни до переліку цільових груп для вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19 та включити працівників судів, співробітників Служби судової охорони до пріоритетних груп, яким буде забезпечено першочерговий доступ до вакцин.

Зі змістом листа можна ознайомитись тут

З більш детальною інформацію стосовно вакцинації від  COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 можна ознайомитися на офіційному сайті за посиланням : https://vaccination.covid19.gov.ua/

 

Прес-служба Слов’янського міськрайонного суду Донецької області

Читайте нас  та ставте запитання у  соціальній мережі Facebook