flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розглянуто кримінальне провадження щодо завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей

07 грудня 2020, 11:39

02 грудня 2020 року Слов’янський міськрайонний суд Донецької області визнав винним гр. Б. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.259 КК України.

Як стало відомо з матеріалів кримінального провадження громадянин Б. здійснив повідомлення на лінію «102» про замінювання Вагонного ДЕПО Слов’янськ ДП «Донецька залізниця», тобто повідомив завідомо неправдиві відомості.

Завідомо неправдиве повідомлення Б. про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками призвело до тимчасової зупинки роботи Вагонного ДЕПО Слов’янськ ДП «Донецька залізниця». Під час обстеження місцевості та приміщення Вагонного ДЕПО Слов’янськ ДП «Донецька залізниця», вибухонебезпечних предметів, вибухових речовин не встановлено.

Кримінальне провадження надійшло до Слов'янського міськрайонного суду Донецької області з угодою про визнання винуватості.

Так 23 жовтня 2020 року прокурор Слов’янської  місцевої  прокуратури Донецької області Дзюба І. Г., якому на підставі ст. 37 КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні з одного боку та обвинувачений у даному провадженні гр. Б. з іншого боку, за участі захисника - адвоката Вітюка О. С., на підставі ст.ст. 468, 469, 472 КПК України, у приміщенні Слов’янської місцевої прокуратури Донецької області уклали угоду про визнання винуватості.

Всебічно, повно та неупереджено дослідивши всі обставини кримінального провадження, підтверджені доказами, суд дійшов  висновку про доведеність винності гр. Б. у вчиненні інкримінованого йому злочину, та ухвалив вирок, яким затвердив угоду про визнання винуватості у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 259 КК України. Гр. Б. визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.259 КК України та призначено йому узгоджене на підставі угоди про визнання винуватості покарання за даною статтею КК України у вигляді 3 років позбавлення волі.

На підставі положень ст. 75 КК України звільнено гр.  Б. від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк 1 рік.

  

Прес-служба суду