flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розглядається кримінальне провадження щодо порушення законів та звичаїв війни

12 жовтня 2020, 13:21

Суддею Слов’янського міськрайонного суду Донецької області Дюміною Наталією розглядається кримінальне провадження стосовно гр. М., який обвинувачується органом досудового розслідування у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) та частиною 5 ст. 27 та ч.1 ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Вищезазначене кримінальне провадження 20 липня 2020 року надійшло з прокуратури Донецької області, обвинувачення підтримують прокурори відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Донецькій області та в умовах збройного конфлікту управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту прокуратури Донецької області Денисов В.В. та Росик Р.С.

Відносно обвинуваченого обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Судовий розгляд кримінального провадження триває, в останньому судовому засіданні оголошений обвинувальний акт, визначений порядок судового розгляду.

Наступне судове засідання призначено на 13 жовтня 2020 року.