flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

8 років у в’язниці - винесено вирок за поширення інформації

10 квітня 2024, 15:18

Слов’янським міськрайонним судом Донецької області у закритому судовому засіданні розглянуто  кримінальне провадження по обвинуваченню громадянина З., 1978 року народження, уродженця м. Краматорська Донецької області, у  вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ст. 114-2 частина 3 КК України (поширення інформації про рух, розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану та з метою надання такої інформації представникам держави, що здійснює збройну агресію проти України).

У січні, лютому та березні 2023 року З. за попередньою змовою групою осіб, діючи умисно, в умовах воєнного стану, за допомогою власного мобільного телефону, в особистому спілкуванні у месенджері «Telegram» поширив інформацію про місця розташування та рух підрозділів ЗСУ на території Краматорського району Донецької області, для подальшої їх передачі представникам держави, що здійснює збройну агресію проти України.

Допитаний у судовому засіданні З. критично поставився до вчиненого та пояснив, що він засуджує свій вчинок, визнає його антигромадський характер і готовий нести відповідальність.   

Громадянина З. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 114-2 частина 3 КК України, йому призначено покарання у виді позбавлення волі на строк вісім років, з ізоляцією засудженого та поміщенням його до кримінально – виконавчої установи закритого типу.   

Вирок суду не набрав законної сили.  

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.   

 

 

Пресслужба

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області